Ако имате женско детенце еве што треба да направите за Велики Петок

admin22

Според старите обичаи за Велики Петок, денеска се станува од кревет пред изгревањето на сонцето.

Луѓето на денешен ден носеле вода од езерата и со неа се замивале наутро.

Се верувало дека со таа вода ќе се истераат сите болести од телото.

Loading...

Исто така, на овој најтежок празник кога Исус бил распнат, не се работи физичка работа.

Она на кое треба да се посветат семејствата е припремање за славење на Велигден.

loading...

На малите девојчиња им се врзува косата под врба, за побрзо да им расте.

Денеска не се јаде ништо тешко и пржено на масло. Се јадат овошје и зеленчук.

Loading...
Next Post

(ВИДЕО) Одеднаш се појави чудна светлина: Сведоштво на Македонци кај Св. Василије Острошки

Под видеото што го објавија на социјалните мрежи, тие објаснија дека необичното светло може да се види само на видеото и преку камерите на мобилниот телефон. Многу искуства на луѓе низ целата земја и странство сведочат за необјаснивите чуда што се случуваат во манастирот Острог. Верниците му ги припишуваат мистериозните […]