ПРИКАЗНА ОД 20 СЕКУНДИ: Бог прави чуда од нашите слабости!

admin22

Некој стар трговец со вода секое утро одел на изворот каде ги полнел своите две глинени стомни и ги носел на рамења до купувачите во градот. Едната стомна била напукната и затоа носела помалку вода до целта, додека другата била добра и носела повеќе заработка. Непукнатата стомна била горда бидејќи […]

ДАР ОД БОГА: Ако имате ќерка секогаш ќе има кој да ви ја отвара вратата!

admin22

По прекрасната свадба еден млад брачен пар на првиот ден од нивниот заеднички живот одлучиле никому да не му ја отвораат вратата тој ден и направиле договор – не се отвора вратата за никого по никоја цена – ќе бидат сами првиот ден од бракот! На тој ден прво дошле […]

Молитва која ќе ви го направи животот подобар и поубав!

admin22

Го молев Бог да ги казни моите непријатели – и Бог ми рече: “Не.Тие се предодредени да ти станат најдобри пријатели.“ Го молев Бог да ми даде трпение – и Бог ми рече: Не.Трпението е резултат на испитувањата. Не е дадено, тоа се учи. ” Го молев Бог да ми […]

10 стари народни верувања: Еве како во куќата секогаш да имате пари?

admin22

Начинот на кој се однесувате кон парите, па дури и положбата на метлата во куќата, велат нашите стари, може да влијаат на финансиската ситуација во домот. Постојат луѓе кои веруваат во старите народни верувања, но и да не верувате, сигурно овие преданија ќе ви бидат интересни: 1.Кога ќе позајмувате пари […]

Доаѓа голем празник: Мала Богородица – заштитничка на жените

admin22

На 21 септември во славиме Рождество на Пресвета Богородица (познат и како Мала Богородица), ден од најголемите празници на православната црква. Народот верува дека Пресвета Богородица е заштитничка на мајките воопшто и на леунките посебно, поради што жените што раѓаат ја повикуваат да им помогне полесно да се породат. Исто […]

Св. Јован Лествичник: Бог не гледа кој е кој!

admin22

Св. Јован Лествичник: „Ајде, затоа, сега да побрзаме, да ја испружиме покорно и без поговор својата недостојна рака кон вистинските слуги Божји, кои со своите наредби побожно нè принудија и љубезно нè присилија да пишуваме, од нивните знаења да ја позајмиме трската за пишување, да ја натопиме во темното мастило […]

(ВИДЕО) ОВА Е ОГРОМЕН ШОК!: Експеримент кој бил скриен од јавноста!

admin22

Науката е нашето најголемо богатство. Благодарение на неа, денешниот живот е непропорционално полесен, позабавен и побезбеден. Сепак, сите овие кристални предности исто така можат да станат тешкотии. Многумина кои не трошат многу време на истражување би рекле дека сè оди по својот тек, како што мора, и не се во […]

Игор Џамбазов откри како ја освоил Илина: Ѝ реков „сите сакаат да се запознаат со мене, а јас сакам да те запознаам тебе“

admin22

Актерот Игор Џамбазов во интервјуто за ТВ магазинот „Бекстејџ“ зборуваше за љубовта со алпинистката Илина Арсова, па откри како се запознале и како почнала нивната љубовна приказна. „Се запознавме пред пет години, преку наши заеднички пријатели во Охрид. Го побарав од нив нејзиниот број и ѝ се јавив. Ѝ се […]

(ВИДЕО) На патот кон Острог, Македонец снимил чудна светлина

admin22

Манастирот Острог со векови наназад се смета за свето место на кое се случувале необични работи кои верниците ги опишуваат како чудо на светецот Свети Василиј. На пат кон Острог, верниците кои се упатиле кон манастирот останале зачудени кога виделе необична светлина, за која веруваат дека се работи за духот […]

Среде секоја неволја и тешкотија, потпри се на овие три Исусови зборови!

admin22

Денес е нарушено нашето општество. Имаме училишта што не се во контрола, лидерите се збунети, банкарскиот систем се распаѓа, невработеноста се шири, социјалните програми кои се несигурни и целосен распад на моралните вредности. И згора на сето тоа, Земјата може да биде на работ на нуклеарна катастрофа. На кратко, се […]