Д-Р ГОЦЕ ХРИСТОВ: Денеска во Струмица се тестирани многу малку пациенти, потребни се построги мерки, а ние немаме никаква заштита!

admin22
loading...

Д-Р Гоце Христов за ситуацијата во струмичката болница:

Нови 29 пациенти! Прашањето е на колку тестирани е овој број…Во Струмица денеска се тестирани многу малку пациенти ( се бројат на прстите од една рака ).

Дали овој сооднос треба да биде репер за пореструктивни мерки? Секако дека да. Дајте превземете најстроги метки се дури уште може да ја контролираме состојбата.

Паралелно здравствените работници немаат никаква заштита, кубираме само со неколку ракавици и по 1-2 маски за цел работен ден, Во мојата болница сосипани сме и со персонал, има само 4 интернисти!

Дел од специјализираните одбиваат испомош во матичните центри, иако имаат прекин на семестралните задачи и активности, а се наоѓаме во вонредна состојба.

Loading...

Каде не води сето тоа?

Мислам дека одговорот за сите е извесен! Издавајте наредби, нашата свест не одовара на апели!

Извор: Струмицаденес

loading...
Loading...
Next Post

ФИЛИПЧЕ: Има ново заразени од коронавирусот, но и двајца излечени

Во изминатите 24 часа се регистрирани 24 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (15), Куманово (4), Дебар (2), Охрид (1), Штип (1), Тетово (1). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 201 лица. Според местото на живеење, досега случаи на […]