Д-р Стефанова: Накратко, кои се благите симптоми на КОВИД 19?

admin22

Поради бројните прашања за благите симптоми Др. Стефанова одвои време да ви ги одговори.

Еве кои се тие благи симптоми и како да ги препознаете.

Благите симптоми се слични на грип, имено треска, течење на носот, кашлица, но тие не одат во респираторна слабост.

Тие се непријатни, но акутниот период треба да помине за неколку дена.

Луѓето со умерени или сериозни симптоми не можат да дишат добро, тие се задушуваат со тоа што први ќе ги зацрпат усните.

Loading...

Потоа, следува итна медицинска интервенција.

Се надевам дека повеќето луѓе ќе го добиваат вирусот со благи симптоми! Се молам за тоа!

loading...
loading...
Loading...
Next Post

Д-р Аргирова - Дозјате ТОЧНО колку долго коронавирусот се задржува на облеката и како да ја исчистиме

Истражувањата се љубопитни за тоа колку долго може да преживее коронавирусот на различни површини. Оваа информација е исклучително важна за сите нас за да можеме да се заштитиме од инфекцијата. Дознаваме дека КОВИД-19 може да остане од 3 до 24 часа на облеката. Луѓето се советуваат што да прават кога […]