Д-р Стефанова: Топлото време не го убива коронавирусот!

admin22

Вирусот КОВИД-19 може да се пренесе и во топла и влажна клима.

Од досегашните докази, вирусот КОВИД-19 може да се пренесе во СИТЕ ПЕРИОДИ НИЗ ГОДИНАТА, вклучително и топли и влажни области, вели вирологот д-р Милена Стефанова.

Без оглед на климата, преземете мерки на претпазливост ако живеете или патувате во област каде има епидемија на КОВИД-19. Најдобар начин да се заштитите од КОВИД-19 е да ги миете рацете често. Ова ги елиминира вирусите што можат да бидат на вашите раце и ја избегнува инфекцијата што може да се појави по допирање на очите, устата и носот.

Loading...

Студеното време и снегот исто така НЕ МОЖЕ да го убијат новиот коронавирус.

Нема причина да веруваме дека студеното време може да го убие новиот коронавирус или други болести. Нормалната температура на човечкото тело останува околу 36,5 ° C до 37 ° C, без оглед на надворешната температура или времето.

loading...

Најефективниот начин да се заштитите од новиот коронавирус е често да ги миете рацете со триење алкохол или да ги измиете со сапун и вода.

Да се користи топла бања исто така не ја спречува новата коронавирусна болест. ИСТО ТАКА Спротивно

Да се користи топла бања нема да ве спречи да се заразите од КОВИД-19. Вашата нормална температура на телото останува околу 36,5 ° C до 37 ° C, без оглед на температурата на вашата бања или туш.

Всушност, користењето топла када со исклучително топла вода може да биде штетно бидејќи може да ве изгори. Најдобар начин да се заштитите од КОВИД-19 е да ги миете рацете често. Ова ги елиминира вирусите што можат да бидат на вашите раце и ја избегнува инфекцијата што се јавува со допирање на очите, устата и носот.

Loading...
Next Post

Во Бугарија прогласена вонредна состојба поради Ковид-19

Бугарскиот Парламент едногласно гласаше да биде прогласена вонредна состојба во земјата до 13 април за да се спречи ширењето на новиот коронавирус, откако бројот на потврдени случаи се искачи на 23. За време на вонредната состојба, патувањето до и од земји со голем процент на заразени ќе биде забрането, училиштата […]