Да не се плашиме: Бог не води и не чува од злото

admin22

Бог е нашето прибежиште. Тој е нашиата карпа.

Не мора да се плашиме. Околностите не утврдуваат што ќе се случи со нас. Бог одредува што ќе се случи со нас. И Тој го подготвува само најдоброто за нас. Тој е добар, нежен Татко, полн со љубов. Тој е достоен за нашата доверба.

“ Зашто Он ќе те избави од стапицата на ловецот, и од збор кој збунува.

Loading...

Со плеќите Свои ќе те осени и под крилјата Негови ќе бидеш во сигурност: како што ќе те окружува Неговата вистина.
Нема да се уплашиш од ноќен страв, ни од стрела што лета дење, од суштества што одат во темнина, од зараза и од бес што опустошува напладне.

Покрај тебе ќе паднат илјада, и десет илјади десно од тебе; но до тебе нема да се приближат; само ќе гледаш со очите свои и ќе ја гледаш отплатата на грешниците.

loading...

Зашто, ти, си Господи, надеж моја, Севишниот го избра за Свое прибежиште;

Loading...
Next Post

(ВИДЕО) Како се одржуваше групната молитва за Рамазан Бајрам во Куманово

Муслиманите денеска го одбележуваат празникот Рамазан Бајрам. По едномесечниот строг пост, во кој верниците се воздржуваат од храна и пијалоци од изгрејсонце до зајдисонце, утрово во џамиите се служи Бајрам-намаз. Во џамијата во Куманово што ја посети екипата на „360 Степени“ делумно се почитуваа мерките и не секој верник носеше […]