Дали животот се враќа во нормала: Уште една земја се откажа од носењето маски !!!

admin22

Владата во Холандија соопшти дека нема да им препорача на граѓаните да носат заштитни маски за да се забави ширењето на вирусот затоа што нивната ефикасност не била докажана.

Наместо тоа, владата ќе побара од граѓаните подобро да ги почитуваат мерките на социјална дистанца, зашто бројот на заболени е во пораст неделава.

Министерката за здравје Тамара ван Арк кажа дека не е докажана ефикасноста на маските, иако сите препорачуваат да се користат.

„Затоа што од медицинска перспектива не е докажана ефикасноста на маската, кабинетот реши дека не постојат обврски за ноење на маски“, кажа таа во средата, по анализата на извештаите на Институтот за јавно здравје.

loading...
Loading...
Next Post

Денес е ден на Свети пророк Илија (Илинден), кој пали и гаси на небото и земјата

Големиот македонски празник Илинден кој во свеста на македонскиот народ најповеќе асоцира на славното Илинденско Востание и на Крушевската Република, сепак во својата основа го има Свети Илија, лик од христијанската религија кој има значајно место и во народните верувања. Во чест на пророкот Илија, Светата христијанска црква го востановила […]