Дедо Мраз ќе остане без работа, но и без вакцина против Ковид-19

admin22

Американските власти се откажаа од идејата на оние кои настапуваат како Дедо Мраз да им ги понудат првите вакцини против Ковид-19 и на тој начин да помогнат во промовирање на вакцинацијата.

Според првичните планови, вакцина требаше да има и за госпоѓа Мраз и џуџињата.

Оваа празнична соработка е замислена како дел од кампањата што ќе ги обедини познатите личности да ја приближат вакцината до пошироката јавност откако ќе биде одобрена.

Сега е донесена одлука да се стави крај на кампањата.

Рик Ервин, претседател на непрофитна американска организација чии членови се актери кои настапуваат како Дедо Мраз и промовираат позитивна слика за него, вели дека оваа вест е разочарувачка.

Loading...

– Ова беше нашата најголема надеж за Божиќ 2020 година и се чини дека нема ништо од тоа – рече Ервин за Волстрит Журнал, којшто прв ја пренесе приказната.

loading...
Loading...
Next Post

Д-р Роберт раскажува: Пациент тврдеше – „Кopoната е лажна”, а еве што му се случи

Приказ на случај на позитивен пациент – кој воопшто не верува(ше) во вирусот:(еден од многуте) – раскажува д-р Роберт Николовски: ПРВ ПРЕГЛЕД: Пациентот влегува од врата (матична ординација) и се обраќа со зборовите: Докторе нешто сум настинал правев зимница цела ноќ промаја ме фаќаше сега грло ме боли ме тресе […]