ФОБИЈА: Еве од што се плаши секој хороскопски знак!

admin22

Фобиите се патолошки, ирационален и силен страв кон специфичен објект, определена дејност или специјална околност. Дали сте знаеле дека се познати над 1.000 видови фобии? Кој е вашиот страв според зодијачкиот знак, видете во следните редови.

Овен

Овенот е најактивен од сите знаци во зодијакот. Родените под овој хороскопски знак се амбициозни и секогаш се стремат да го завршат започнатото до крај. За нив е незамисливо да пропаднат, можеби затоа што голем дел од нив страдаат од ателофобија – стравот да не направиш нешто правилно или страв дека не си доволно добар.

Loading...

Бик

Бикот можеби е најлетаргичен од сите хороскопски знаци. Тој ги сака удобноста, луксузот, но не и промените. Затоа голем дел од родените во знакот на зодијачкиот знак страдаат од метатесиофобија или страв од промена.

loading...

Близнаци

Тие се често нерешителни и понекогаш непостојани. Кога мораат да донесат каква било одлука за родените во знакот на Близнаци настапува вистински ужас и конфузија. Затоа може да се каже дека тие страдаат од десидофобија – страв од донесување одлуки. Но, не само тоа. Мислата дека ќе останат сами исто ги става во графата на оние кои имаат еремофобија – страв од осаменост.

Рак

Ако има нешто на што Раковите внимаваат многу, тоа е домот и семејството. Бидејќи за нив “Мојот дом е мојот замок” важи со полна сила, тие имаат тенденција да патат од агорафобија – страв од отворени простори кои се јавни места, или страв од напуштање на безбедно место.

Loading...
Next Post

ТРИТЕ ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ кои прво ќе те искористат...па ќе си заминат без тронка жал

Па, на овие неколку знаци кои ги бие лош глас. Се разбира дека има исклучоци, но важно е да знаете со кого си имате работа. Користат тие во љубовта, користат тие како пријатели и во општи линии се навикнати само да земаат, но не и да даваат. Еве кои се […]