ГОЛЕМА ТРАГЕДИЈА: Татко и син од Струмица убиени во Швајцарија

admin22

Околу пладне во средата, кантоналната полиција во Фрибург била известена за исчезнување на татко и син – Д.К (23) и Н.К (47).

Во соработка со кантоналната полиција на Вауд, тие и двајцата се пронајдени мртви во вила во регионот на Вауд. Како што соопштуваат швајцарските и француските медиуми, тие се застрелани со пиштол.

Уапсен е 30 годишен маж кој ја призна вината. При претрес пронајдено е и огнено оружје. Д.К (23) и Н.К (47) инаку се од струмичко Мокриево.

Како што пишуваат во една од групите на нашите иселеници, таткото и синот претходно од убиецот сакале да откупат трактор и му дале капар за истиот.

Неколку дена подоцна тие му се јавиле за да го земат тракторот, но селанецот одбил. Откако таткото и синот отишле да си го земат дадениот капар, тие биле застрелани и потрупани во арско ѓубре.

Loading...
loading...
Loading...
Next Post

Жените со името Драгана или Драган имаат огромна душа и срце

Женското име Драгана има словенечко потекло. Тоа е присутно во Македонија, Србија, но и во другите земји од регионот како Хрватска и Бугарија. Ова име доминира и во неговата оригинална форма и во неговите варијации. Старото словенско име потекнува од зборот „драг“, кој долго време е широко претставен во многу […]