Кинеските лекари со нови „кошмар вести“ за КОВИД-19 и децата

admin22

Сите лекари се едногласни дека коронавирусот ги погодува сите – без оглед на нивната возраст. Да, постарите лица се најзагрозени, но малите деца исто така се погодени од подмолниот вирус КОВИД-19.

Докажано е дека кај најмладите болеста не е страшна.

Сега, сепак, лекарите објаснија дека постојат неколку скриени симптоми кои укажуваат на тоа дека дури и најмалите се зафатени со КОВИД-19.

Кинеските научници откриле дека кај децата кај кои е дијагностициран коронавирус се благо болни. Сепак, тие можат да имаат голем број скриени симптоми што можат да поминат незабележани од родителите.

Наодите на нивните истражувачи беа објавени на „MedicalXpress“.

Loading...

Експертите испитувале податоци за 745 деца на возраст од 2 месеци до 15 години кои тесно соработувале со оние заразени со КОВИД-19.

Само кај 10 од нив биле дијагностицирани со коронавирус, но ниту едно од децата немало сериозни симптоми. Само седуммина од болните мали деца имаа температура до 39 степени.

loading...

Специјалистите исто така забележале дека кај некои имало болка во грлото, кашлица и назална конгестија, но радиографиите на градите не покажале пневмонија.

Сите брисеви што се користат за тестовите на коронавирусот беа негативни, но позитивни примероци беа пронајдени во нивните измети.

Добро е што децата се без скоро никакви симптоми на коронавирус, но опасно е тие да комуницираат со постарите лица, за кои сепак болеста е опасна, дури и фатална.

loading...
Loading...
Next Post

(ВИДЕО) ПОПОВИТЕ „НА ТЕРЕН“ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ: Со света вода и црковна музика

Во време на пандемија на смртоносен вирус кога здравствените експерти ги повикуваат граѓаните да седат дома за да си го заштитат здравјето, дел од свештените лица повикуваат верниците да одат во цркви, да се причестуваат и да ги бакнуваат иконите. Свештеници од кавадаречките храмови одржаа литургија против коронавирусот. Во својот […]