КОИ СЕ: 3-те растенија во домот што привлекуваат пари

admin22

Цвеќињата не се само декорација на ентериерот и нивната цел не е едноставно да ја освежат просторија – некои од нив се симбол за просперитет, финансиски просперитет и среќа.

Меѓу љубителите на флората, најбарани се 3-те видови на растенија кои носат богатство. Тие можат да ви донесат вистинска финансиска благосостојба и да се збогатат.

Во следните редови, ние ќе ви покажеме што точно се и како да ги одгледуваме правилно и добро.

Loading...

Сукулентно растение

Не му треба често наводнување, но ќе ви го наполни вашиот џеб со повеќе пари.

loading...

3 големи грешки во дизајнот на ентериерот

Красула овата

Многу луѓе го нарекуваат ова растение Дрвото на парите. Постојат многу варијанти и различни форми на лисја. Оние кои сакаат да привлечат пари треба да изберат сорта со заоблени лисја од монети.

За да привлечете богатство, добро е да го засадите во црвена, црна или зелена саксија. Се препорачува да биде керамичка.

Замиокулус Замиофилија

Се верува дека ова растение може значително да влијае на дебелината на вашиот паричник. Има цврсти темно зелени лисја што можат да достигнат и до еден метар. Растенијето толерира ретко наводнување и мала влажност.

Некои луѓе исто така го кажуваат како дрво на доларот. Ги предупредува своите сопственици за појава на средства преку појава на нов лист. Ако самото цвеќе почне да расте, тогаш бидете сигурни дека во блиска иднина ќе имате финансиски приходи.

Треба редовно да го чистите од прашина.

Другите растенија што може да ги ставите во вашиот дом за да соберете пари се гераниум и папрат.

Loading...
Next Post

Овие 3 работи во вашиот дом се опасни, го уништуваат вашето здравје!

Во просек поминуваме половина ден во нашиот дом. Има луѓе кои со денови не го напуштаат својот дом. Сè што нè опкружува во нашиот дом, влијае на нашето здравје. Постојат три главни закани дома кои можат да предизвикаат сериозни проблеми и треба да се ослободите од нив. Отстранете ги веднаш […]