Љупчо Николовски ги погодил сите 7 броеви од една лото колона: Седмица, седмица – викав на цел глас

admin22

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски откри една необична и не толку позната работа за себе од приватниот живот. За што станува збор, прочитајте во продолжение:

-1992 или 1993 година бев трето или четврто одделение. Во секое семејство се играше лото. Еден ден си напишав среќни броеви и бидејки родителите беа на работа, го замолив брат ми да им ги даде бројчињата за тие да ги уплатат.

Постариот обично не го слуша помалиот брат, па така беше и овој пат. Бројчињата си останаа запишани и неуплатени.

Loading...

Вечерта, во детската соба, сам го гледав извлекувањето. Во втората колона ги имав погодено сите 7 броеви!
“Седмица, седмица” викав на цел глас. Татко ми дотрча од дневната соба за да види што се случува. Му кажав.

Утредента купив бомбони и го частев целото одделение. Можната добивка беше 82 илјади марки!

loading...

Секој што ме знае подобро ја знае оваа анегдота.

Како дете, тоа го запомнив многу добро. Среќата не паѓа од небо!
Треба да заработиш за да имаш. Треба да се испотиш за да заработиш. Треба да се потрудиш за да се испотиш.
Без труд нема ништо! Не ти паѓа седмица ако немаш уплатено.

Навистина, за кратко време како народ направивме многу, но и многу дадовме. Многу пот, многу страв, многу жртви, многу труд.

Сега кога е тоа завршено, кога сме се исправиле од чизмата на бегалецот од Будимпешта и не сме веќе згрбавени, време е да зачекориме напред.

Влеговме во НАТО, влегуваме и во ЕУ. Дадовме многу труд и ни се отвори неповторлива шанса.

Можеме и мораме да ја искористиме!

Loading...
Next Post

Хрватска добива маски кои го убиваат вирусот - Нема да ви се верува по која цена ќе се продаваат

Од наредната недела Хрватска ќе добие маски кои го убиваат вирусот, за тамошните медиуми информира Ана Солдо, претседателка на Хрватската лекарска комора. Станува збор за заштитни маски кои доаѓаат од Израел, направени од бакароксид со антивирусно и антибактериско дејство, кои превенираат секундарни инфекции. -Маската е важен производ и многу е […]