Магичен прав за избелување  на забите :  Бели заби што сјајат за 10 минути! (Рецепт)

admin22

Наједноставните рецепти се секогаш најдобрите!

Куркумата е во состојба да ви ги избели забите за неколку нијанси и што е најважно  не ја уништува забната обвивка.

Ова значи дека е сосема природно, не содржи материи кои ја оштетуваат забната обвивка и непцата. По само една недела редовна употреба на паста врз основа на куркума, може да се забележи голем резултат!

Loading...

Она што треба да го направите е следново:

Земете куркума во прав (околу 1/4 лажичка). Натопите ја четка за забите и исмперете ги забите на вообичаениот начин. Но, по чистењето, не плакнете ја устата веднаш, но оставете ја паста за 3-5 минути. За кратко време, куркумата ќе стори чуда.

loading...

По ова време, устата исплакнете ја да се отстранат дури и најситните зрна од куркума зошто може да остане помеѓу забите. Резултатот е видлив веќе по првиот пат! Но, ако не сте задоволни, постапката се повторува во текот на неделата.

Обидете се да не се валкате со куркумата во областа околу устата, малку потешко р да се отсртани. Ако, пак, куркумата дојде до кожата, можете лесно да се измиете со обична вода и сапун.

Можете да се направи паста од куркума 1/4  од лажичка и неколку капки маслиново (или кокос) масло, и да се користи како во горенаведените рецепт.

А сепак, куркума, не само што ги изблува забите. Таа служи и  како одличен антисептик и природен антибиотик, таа ги лекува раните и мали пукнатини, воспаленија на усната шуплина и помага со крварење на непцата. Навистина магичен прав.

Блескава насмевкаи восхит од секого ви се предвидени. Искористете ги предностите на овој докажан метод и споделувајте ги овие корисни информации со вашите пријатели.

Loading...
Next Post

МАЈКИ ЗАПОМТЕТЕ: На овие работи треба да ги научите децата уште во утробата

Човекот учи уште додека е во утробата на мајката. Научниците го потврдија ова што е уште еден доказ дека и пред да се роди човекот има одредена слика за светот во кој доаѓа. Овие три работи ги препознаваме дури и пред да се родиме: Чувствуваат вкус Професорот Питер Хепер од […]