Најголемиот извор на бактерии: Веднаш отидете во кујната и фрлете го во канта

admin22

Кујната е место каде што се складира храната, но тоа често може да биде едно од највалканите места во куќата. Постои фрижидер, мијалник, шпорет, но исто така и ѓубре.

Кујната е често влажна и затоа е најподожна за развој на бактерии, но ретко кој знае дека најопасната работа е сунѓерот.

Извор на бактерии: Веднаш отидете во кујната и фрлете го сунѓерот за садови!

Особено затоа што често употребуваме сунѓер за разни други работи, како што се чистење на кујнските површини.

Вистинското решение е сунѓерот да се менува редовно одосно најдоцна до една недела.

Loading...
loading...
Loading...
Next Post

Наќе Чулев за 1 Мај: Нема потреба од продолжен полициски час, граѓаните се одговорни

Техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев до Координативниот кризен штаб во Владата предложил за претстојниот продолжен викенд за Денот на трудот да нема продолжен полициски час, како што беше за велигденските празници. Наместо тоа, предлага полицискиот час да почнува исто како изминатиов викенд, кога забраната за движење започна во […]