Најмоќното место во Македонија крие голема тајна поврзана со Александар Македонски

admin22

Доколку решите ова лето да го посетите Дојран или веќе сте го направиле тоа, ова сигурно ќе ве интересира…

Според легендите, се верува дека Александар Македонски својата војска ја носел на Дојранско езеро, да се лекува од алгите, за кои се претпоставува дека токму во месец Август, езерото, како и неговите препознатливи алги се најлековити.

Меѓутоа, доколку се земе во предвид дека во Август на дојранското езеро се случува природен феномен кој трае околу петнаесетина дена, ова и не звучи толку зачудувачки.

Loading...

Имено, во овој период од годината, алгите во Дојранското езеро цветаат, и го испуштаат лековитиот јод кој има огромни благодети за човековото тело.

Се верува и дека дојранската кал е далеку поквалитетна во споредба со онаа во Црното море, според количината на минерали пронајдена во нејзе, а сите се добро запознаени со фактот дека калта на Црното море се користи за терапевтски третмани.

loading...

Локалните жители тврдат дека водата лекува и воспаление на синусите.

Loading...
Next Post

Исус може да ве научи како да се молите!

Ако Исус сакаше да ги поучи учениците да се молат како што се молеше додека беше на Неговата мисија на земјата, тогаш Тој е подеднакво способен да нè научи и нас да се молиме. Всушност, Тој може да нè научи одвнатре подобро отколку што можеше учениците што физички го слушаа […]