Народен календар за сите 12 хороскопски знаци: Толкувања стари 200 години

admin22

Она што веќе 200 години останало запаметено се толкувањата за сите 12 хороскопски знаци.

Астролошките толкувања се објаснети на едноставен, народски начин, според кои секој хороскопски знак се изедначува со еден месец во годината.

Јануари или Водолија

Родените во овој хороскопски знак се брбливи, досетливи, со непостојано мислење, односно едно ќе кажуваат, друго ќе прават. Искрени се и добродушни, но за жал лесно се разгневуваат и лутат. Кога ќе се опијат, занесени се и ги гушкаат и сакаат сите.

Можно е да имаат белег од раѓање на градите, рамениците, ноктите или плешките.

Loading...

Во месец февруари ќе имаат најголеми шанси за заработка на пари, а во јуни ќе бидат склони на болести. Во јули ќе стапат во брак, но до 30 години добро ќе проживеат, уживајќи во секакви задоволства.

Болките ќе бидат најчести во жилите, колениците и главата.

loading...

Водолиите сакаат долго да спијат, ништо не им е по ќеиф, а околу нив луѓето често ќе го чувствуваат краткото трпение и долгиот јазик.

Февруари или Риби

Родените во овој знак се со среден раст, дебели усни и тешко тело. Лесно се навлекуваат на науките кои ги интересираат, сакаат да патуваат по сестрани предели и се добри газди. Ќе се збогатат лесно, веројатно по линија на наследство.

Можно е да имаат белег од раѓање на образот, рацете или главата.

Добри ловци се, па никој не може да ги нападне. Склони се на афери со мажени/женети лица.

Најчести се болките во нозете, забите и очите.

Родените во февруари треба да се чуваат од немирниот дух, од зимата и од недостатокот на железо. Живеат пристоен живот и обожаваат кога добиваат пофалби.

Март или Овен

Родените во овој знак често се слабокрвни, добри и верни службеници, имаат големи усни, мудри се, чесни, со јуначки дух и не знаат за страв. Лесно се лутат, но за среќа уште полесно им поминува.

Се очекува во животот да шета низ светот, да достигне голема слава, но само ако се чува од незгодното друштво.

Во март има среќа во сè. Август е најризичен за болести. Во септември и ноември би било добро да се посвети на стекнување богатство.

Знаците родени во Март се склони на болки во колениците, срцето и на повремени депресивни моменти.

loading...
Loading...
Next Post

ИМА НАДЕЖ: Новартис обезбедува 130 милиони дози на потенцијален лек за коронавирусот

Вирус на Корона: Новартис обезбедува 130 милиони дози на потенцијален лек Новартис нуди поддршка во борбата против Корона. Фармацевтската компанија со седиште во Базел обезбедува активна состојка која може да помогне против болести на белите дробови. Глобалната фармацевтска групација Новартис е со седиште во Базел. (rwa) Поточно, Новартис планира да […]