Осум причини зашто луѓето што веруваат во Бог се посреќни!

admin22

Многу истражувања покажале дека луѓето што веруваат во Бог се многу посреќни од оние што не веруваат!

Еве неколку причини за нивната среќа:

1.Луѓето што веруваат во Бог помалку се грижат за сите нешта кои им се случуваат бидејќи знаат дека не се сами и дека Бог се грижи за нив!

2.Молитвата е еден од главните клучеви за среќа….Луѓето кои се молат остваруваат духовна врска со Бог која им дава сила,мир,надеж….молитвата ги насочува да бараат помош од Бог,ги ослободува од стресот и им дава небесен мир…

3.Луѓето кои веруваат во Бог се посреќни бидејќи љубовта Божја делува на нив.

Loading...

4.Помагањето на другите луѓе и правењето на добри дела ги исполнува и прави посреќни.

5.Несебичноста е еден од условите поради кои се многу посреќни.

loading...

6.Тие знаат дека Бог ги води и чува во текот на нивниот живот.

7.Ослободени се од чувството на вина и теретот на гревот кои ја заробуваат душата.

8.Бог е извор на нивната среќа.

loading...
Loading...
Next Post

СЕ ЈАВИ ШИЛЕГОВ: Бара да не се палат Бадникарски огнови

Град Скопје денеска преку соопштение ги повика граѓаните да се воздржат од палење огнови на отворено по повод прославата на Божикните празници, со цел да се заштити животната средина и амбиентниот воздух. Од Град Скопје посочуваат дека апелот е усогласен со градоначалниците на сите скопски општини кои решиле да се […]