Повеќе од четириесет верници заразени со Ковид-19 по црковната служба

admin22

Повеќе од 40 луѓе се позитивни на Ковид-19, по црковната служба во Франкфурт.

„Повеќе од нив не се сериозно болни. Колку што знаеме, само едно лице е примено во болница“, рече Рене Готшалк, главен медицински директор и комесар за здравствена заштита на Франкфурт. на Мајна

Службата се одржала на 10 мај во Баптиситичката црква.

На нивната веб страна, дадена е информација дека црквата има редовни литургии на германски и руски јазик.

Претставникот на локалната црковна организација истакнува дека црквата не ги прекршила правилата за спречување на ширењето на заразата, која е пропишана од германските власти.

Loading...
loading...
Loading...
Next Post

Да не се плашиме: Бог не води и не чува од злото

Бог е нашето прибежиште. Тој е нашиата карпа. Не мора да се плашиме. Околностите не утврдуваат што ќе се случи со нас. Бог одредува што ќе се случи со нас. И Тој го подготвува само најдоброто за нас. Тој е добар, нежен Татко, полн со љубов. Тој е достоен за […]