Сите информации и препораки за коронавирусот на веб-страницата на Министерството за здравство

admin22

Сите информации за коронавирусот, прес-конференции, одлуки од седница на Влада, прашања и одговори, како и листата на земји со ниско, средно и со високо ниво на ризик од коронавирус можат да се следат на веб-страницата http://zdravstvo.gov.mk/korona-virus/.

Министерот за здравство Венко Филипче на својата фејсбук-страница објави дека страницата се ажурира, но можни се повремени отстапувања.

Според последните објавени информации за состојбата со кронавирусот во земјава, шест пациенти кои се лекуваат на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби се стабилни, а седмата пациентка е целосно стабилизирана и не е повеќе инфективна, но нејзиното лекување не е завршено. Таа вчера по втор пат беше тестирана по дијагностицирањето на вирусот и повторно е негативна на коронавирус.

Loading...

Од денеска во сила се дополнителни засилени мерки против ширење на коронавирусот. Превентивно, во наредните 14 дена се затворени градинките, училиштата, факултетите, студентските домови, забранети се масовни јавни настани, организирани патувања во високоризичните држави.

Loading...
Next Post

Министерот Филипче : Уште две лица се позитивни на коронавирусот

Уште две лица од Дебар , кои биле во контакт со веќе заболените , се позитивни на коронавирус. На сите здравствени лица им се укинува платено или неплатено отсуство или одмор. Медиумите ќе емитуваат препораки , а заклучоците и мерките на Владата ќе бидат емитувани редовно. Јавните претпријатија, органи на […]