Велешкиот градоначалник и неговата жена во самоизолација, чекаат резултат за коронавирус

admin22

Да, јас сум во самоизолација, потврди за Телма градоначалникот на Велес, Аце Коцевски.

Објаснува дека неговата сопруга е матичен лекар на двајца од тројцата заразени од корона вирусот во градот.

Тие биле на преглед па поради ова Коцевски се речил да се самоизолираат заедно со неговата сопруга.

Земен е брис од двајцата и ги очекуваат резултатите од нивното тестирање. Апелира граѓаните да ги почитуваат сите мерки.

Градот има формирано кризен штаб и превзема дополнителни мерки за да се спречи ширењето на заразата, вели Коцевски.

Loading...

До сега во Велес се земени примероци за тестирање од 35 луѓе кои заразените ги навеле дека биле во блисок контакт со нив.

По ова се очекува да се тестираат и други околу 200 луѓе.

loading...
loading...
Loading...
Next Post

Алијансата за Албанците предлага привремено да се ослободат затворениците

Бидејќи нашата држава е во вонредна состојба и се бори против коронавирусот, скоро ги заборавивме затворениците. Друго место каде што би можело да има смртоносен излив не значи дека мора да биде еден крстаречки брод, една конференција ниту пак едно училиште, тоа може да се случи во кој било од […]