(ВИДЕО) Како започна коронавирусот: Краток документарен филм кој мора да го погледнете.

admin22

„Коронавирус или познат по името Ковид 19: Е смртоносната епидемија која предизвика глобална вонредна состојба“ е документарен филм на австралиската телевизија „Еј-би-си њуз“, и трае околу 45 минути.

Филмот е направен скоро, а ги опишува почетоците на коронавирусот.

Фокусиран е на Вухан и неколкумина Австралијци заглавени таму, а има и изјави од експерти и новинари кои објаснуваат различни аспекти на научните истражувања на коронавирусот и известувањето за неговото ширење на почетокот од епидемијата, која потоа стана пандемија….

Во продолжение може да го погледнете филмот:

Извор

Loading...
loading...
Loading...
Next Post

Амир од Дебар: Коронавирусот нема вера, ни нација, но ја има силата да сплотува

Застани… Застани зашто и светот застана и размисли што е она што најмногу вреди и она за кое најмногу вреди да се живее, врати се кон базичните и исконските човекови потреби, научи повторно да сакаш и да бидеш сакан, да љубиш и да те љубат…, порачува психологот м-р Адмир Б. […]