(ВИДЕО) Мајката на шестмесечната Бисера бара итна реакција од надлежните

admin22

Малата Бисера од раѓање е на Детската клиника. Денеска на фејсбук мајката Александра објави апел за итна реакција на надлежните.

Ова е малата Бисера која 6 месеци се наоѓа во Детската клиника во Скопје. На Бисера и било дадена дијагноза „ конгенитална варичела “. Од моментот на раѓање Бисера с енаоѓа на детската клиника со нејзина мајка. Нејзините родители неколку пати побарале помош од сите надлежни, докторите кои ја лекувале, потоа директорката на клиниката стигнале и до министерот Венко Филипче кого го информирале за состојбата на малата Бисера. Родителите се пожалија на улосвите во клиниката. Од страна на лекарскиот тим кој ја лекува Бисера им било кажано дека моментално тоа е капацитетот со кои можат да обрнат внимание на лекувањето на Бисера. Во тој момент родители побарале од директорка да бидат упатени каде би можела Бисера да с елекува надвор од Детската клиника бидејќи родители сметаат дека Бисера не го добива соодветниот третман.

Мајката дополнително објаснува дека откако се наоѓаат во клиниката Бисера се здобила со дополнителни бактерии и вируси кои и ја отежнале состојбата на Бисера.

Мајката појаснува дека на 5 деца кои с енаоѓаат на клиниката само една медицинска сестра водела грижа. Се пожали дека немаат топла вода за да ги извршат основните потреби особено во моменталната ситуација на вирусот КОВИД – 19, дополнително појасни дека немаат ниту хигиеничари . Во моментот состојбата на мајката е влошена поради вирус кој се здобила од малата Бисера а за кои се уште чекаат резултати да им се каже за каков вирус станува збор.

Мајката Александра се пожали дека на моменти е со покачена температура, а додека малата Бисера е симната е на интензивна, состојбата и е стабилизирана.

Loading...

Но, мајката апелираат да се најде решение за состојбата на Бисера бидејќи и според лекарите и било кажано дека Бисера е една од илјада во светот со ретка дијагноза, па поради тоа родителите на Бисера бараат соодветна нега и внимание од стручни здравствени лица. Дополнително стравуваат од моменталната состојба во која с енаоѓа целата држава со корона вирусот.

Извор: Канал 5

loading...
loading...
Loading...
Next Post

Кинеските лекари со нови „кошмар вести“ за КОВИД-19 и децата

Сите лекари се едногласни дека коронавирусот ги погодува сите – без оглед на нивната возраст. Да, постарите лица се најзагрозени, но малите деца исто така се погодени од подмолниот вирус КОВИД-19. Докажано е дека кај најмладите болеста не е страшна. Сега, сепак, лекарите објаснија дека постојат неколку скриени симптоми кои […]