Жените со името Драгана или Драган имаат огромна душа и срце

admin22
loading...

Женското име Драгана има словенечко потекло. Тоа е присутно во Македонија, Србија, но и во другите земји од регионот како Хрватска и Бугарија.

Ова име доминира и во неговата оригинална форма и во неговите варијации.

Старото словенско име потекнува од зборот „драг“, кој долго време е широко претставен во многу словенски имиња што значи „драги и драги“. Навистина, сите кои се викаат Драгана или Драган се неверојатно љубезни, грижливи, чувствителни и разбирливи за сите луѓе во овој свет.

Претпоставката е дека имињата на Драгана или Драган потекнуваат од словенечкиот збор „драги; драги “ и значи „оној што е драг на Бога“.

Фактот дека женското име Драгана, преведено од кинеското име, значи „мачка“ е крајно интересно. Затоа, може повторно да го означи оној што е приврзан, нежен и чувствителен. Вие кои сте подготвени да дадете на сите најмногу љубов што можете.

Loading...

Тие го имаат тој вроден шарм и ентузијазам што ги обзема сите околу нив.

Не обидувај се да ги повредиш на кој било начин. Затоа што тие имаат огромно срце кое е подготвено да пречекори скоро сè. Затоа, доволно е само да ги обожавате доволно и тие ќе бидат најсреќните суштества во целиот универзум.

loading...
Loading...
Next Post

„Гардијан“: Дали имав коронавирус, без да знам дека сум заразен?

Има луѓе кои немале никакви симптоми, и онакви кои имале благи симптоми слични на настинка. Развиваме тестови за антитела за да провериме дали некој претходно бил заразен, но тие се уште не се подготвени за клиничка употреба, вели доктор Вилијам Хилман од Општата болница во Масачусетс. Постои ли начин да […]