4 предупредувачки знаци дека вашиот партнер сака да ве контролира

admin22

Љубовта е убава, но љубовта знае да биде и ‘слепа’. Идеализирањето на партнерот знае да даде сосема погрешна слика за неговото вистинско лице.

Во прилог прочитајте кои знаци предупредуваат да реагирате доколку во истите го пронајдете однесувањето на вашиот партнер.

1. Очекува секогаш да му се јавите

Ако случајно го пропуштите неговиот повик, веднаш започнува да се сомнева во вас, а што и да кажете, нема да го разубедите.

2. Отворено ви приговара доколку излезете без него

Иако можеби сте мислеле тоа е романтично, реалноста сепак, е сосема друга. Партнерот кој е опседнат со контролирање не може да поднесе ни најобична работа, како пр. кафе со другарките.

3. Очекува да му дозволите да ги чита вашите пораки

Пораките се приватна работа и не паѓајте на неговиот аругмент “Ако нема што да криеш, ќе ми дозволиш да видам со кого и што си пишуваш.”

4. Неочекувано се појавува пред вас

Постои разлика меѓу романтичи изненадувања и неконтролирана љубомора. Ви доаѓа изненадно во станот, додека сте на кафе со другарките, додека пазарувате за дом и сл.

Loading...
Next Post

Го тужела сопствениот син и земала оштета од 1 милион долари

Судот во Тајван му наредил на Чу Луо на својата мајка да и исплати милион долари поради тоа што таа се грижела за него и му го платила школувањето. Мајката која што е во јавноста сеуште непозната, го тужела својот втор син, бидејќи го прекршил договорот кој што тие двајца […]