4 знаци во вашата куќа дека ќе се случи нешто страшно

admin22
loading...

Суевериите датираат уште од античко време. Некои работи ни даваат добра иднина, други ни даваат болест, смрт и многу неволји и проблеми.

Луѓето се навикнати да се фокусираат главно на лошите работи и многу често живеат во страв од одредени настани.

Постојат неколку суеверија кои претскажуваат дека ќе ви се случи нешто многу лошо. Сите се во вашиот дом, и мора да бидете многу внимателни во врска со знаците.

Истурена Сол

Сите се свесни дека истурената сол е лош знак. Таа емитува скандали со најблиските. Пред тоа, солта беше многу вреден производ и се служеше главно на празници.

Само богатите луѓе можеа да си го дозволат тоа. Ако некој го истурел канчето со сол, тогаш тие треба да живеат, зашто вредеше нејзината тежина во злато.

Секако, солта во моментот нема никаква вредност, но нејзиниот лош знак останува до ден-денес. Штом некој го турне шејкерот со сол, се сеќава дека очигледно ќе има проблеми за него.

Скршено огледало

Се верува дека огледалото има способност да апсорбира енергија. Сведок е на семејни кавги и големи скандали.

Психолозите ве советуваат да не ги чувате старите огледала во вашиот дом затоа што не знаете како живееле претходните сопственици на домовите.

Сите го знаеме класичното верување на 7 несреќни години на љубов ако скршиш огледало. Постои уште еден концепт – ваквиот слом влијае на вашето семејство како целина. Причината е дека кога се расипува, се враќа целата лоша енергија што ја акумулирала.

Се верува дека ако огледалото се сркши на многу мали фрагменти, тогаш ве очекува иднина, исполнета со многу здравствени проблеми, губење пари, среќа и дури и смрт на член на семејство.

Седење на маса

Од памтивек е познато дека мора да се третира масата со најголема почит, затоа што сите домаќинства се собираат да јадат на неа, да слават и да бидат заедно во болка и радост.

Се смета дека седењето на маса резултира во осаменост, финансиски тешкотии, сериозна болест или дури и смрт. На стручно поле, такво нешто би довело до раздор и кавга со колегите, па дури и губење на работата.

Падната завеса

Нашите предци веруваа дека прозорците се портали на другиот свет. Покривањето на нив со завеси ги штити жителите на еден дом од зли очи и мистични сили кои сакаат да пробијат во домот.

Падната завеса се смета за обид на темните сили да влезат во вашиот дом. Ова доведува до семејни скандали или кавги со соседите.

Loading...
Next Post

(ВИДЕО) Мојата свекрва истура сол во исечен лимон, веднаш започнав и јас штом дознав зошто

Сите сме слушнале за многуте корисни својства на лимонот. Се користи при готвење, додаден за време на конзервирање и исто така како додаток во чајот. Лимонот содржи голем број на хранливи материи кои имаат корисен ефект врз човечкото тело. Но, постои начин што ќе помогне во зголемувањето на неговите корисни […]