Ако ги чувате овие работи во домот веднаш фрлете ги, ви носат негативна енергија и несреќа

admin22
loading...

Следниот пат кога ќе влезете во соба, обрнете внимание на тоа како се чувствувате. Дали ви се допаѓа атмосферата околу вас? Дали се чувствувате пријатно и смирено или нешто ве мачи и нервира?

Во следните редови ќе ви дадеме неколку примери со предмети што можат да бидат енергетски вампири.

Семејни наследства и подароци

Loading...

Бидејќи вашата баба и тетка со најдобри намери и чисто срце ви дадоа нешто, тоа не значи дека секогаш треба да ги чувате на видно место.


Според психолозите, повеќето луѓе се срамат да се ослободат од семејните наследства и продолжат да ги чуваат со години, дури и да не ги сакаат. Како резултат, овие работи прават да се чувствуваме лошо дури и без да сфатиме.

Играчки

Не се само неколку играчки, туку целата лавина играчки и цртежи кои буквално ја покриваат целата куќа.

Многу често присуството на многу играчки ги разгневува родителите, предизвикува иритација и вознемиреност, интензивирајќи го чувството дека работите излегуваат од контрола и се чувствувате целосно беспомошни.

Книги што повеќе нема да ги прочитате

Книгите инспирираат, предизвикуваат силни емоции, влијаат на нашиот карактер, на нашите ставови и понекогаш ги паметиме цел живот.


Ние се обидуваме да ги спасиме своите најблиски, но има и такви кои не влијаеле врз нас и не поврзуваат со важни моменти од животот. Не мора да чуваме апсолутно сè. Понекогаш книгите предизвикуваат негативни емоции. Добро е да ги чувате на не многу видливо место.

Работи од детството


Можеби никогаш нема да можете да ја фрлите омилената кукла или мечето, но играчките имаат емоционална тежина. Веќе подолго време ги немате истите чувства кон оваа мечка како што сте имале како деца.

Огледала

Премногу огледала во домот доведуваат до вознемиреност и стрес. Така велат истражувачите во Лондон. Според нив, лицето кое често го гледа својот одраз и гледа во себе е повознемирено и покомплексно за својот изглед.


Се разбира, ова не значи отстранување на сите, но добро е да се ограничите на 2-3 во целиот дом.

Скршени предмети

Секојпат кога ќе го отворите кујнскиот шкаф, наидете на скршена чаша? Можеби ја сакате многу, таа создава неповолна енергија во животот.

Стари, пожолтени и сплескани перници

Време е да инвестирате во нови, затоа што добриот сон е клучен.

Свеќи изгорени до половина


Направете место на нови празнични свеќи, кои ќе ви го разубават домот.

Закачалки со различни бои и големини, кои ве нервираат со години

Вашиот гардеробер изгледа несредено во нив, а инвестицијата во нови закачалки навистина нема да ве чини многу.

Стара зимска облека која одамна не ја носите

Исперете ја, спакувајте ја во кутии и донирајте ја, многу луѓе се во криза поради пандемијата, ќе ги развеселите.

Loading...
Next Post

Познатиот фолкер Душко Георгиевски долги години е во брак со македонската водителка ФОТО

Пред оваа пандемија секаде сум бил, а најмалку дома. Сега уживам во домот во вистинска смисла на зборот. Уште повеќе што тоа ми даде шанса да откријам и други мои таленти. Открив дека одлично готвам, па моето семејство ужива во моите кулинарски специјалитети…Но кон се ова во врска со вирусот […]