Член на СДCM се покаја што го поддржувал 3aeв и побара прошка од народот ВИДЕО

admin22

„Господе прости ми што гласав за СДСМ“ вака започнува обраќањето на разочаран член на СДСМ.

Овој настан помина незабележетиелно покрај  протестот во организација на Македонците од светот за слобода на уставобранителите, но тој сега вирално се шири на социјалните мрежи.

Протестот на којшто присуствуваа неколку илјади граѓани започна пред Владата на Северна Македонија, а заврши пред Собранието со читањето на декларацијата на семакедонскиот протест.

Во декларацијата што ја прочита оперскиот пејач Игор Дурловски, се побара безусловна слобода на осудените за упадот во Собранието.

„Најостро ги ос-удуваме политичките обвиненија за т-еp-ористичко загр-озување на уставниот поредок и драконските к-азни на неправедно осу-дените за настаните во Собранието на Македонија од 27 април 2017 година. И бараме нивно безусловно ослободување од натамошно извршување на ка-зната и нејзино бришење“, се нагласува во декларацијата.

На пр-отестот исто така беше побарано оставка на Владата и нови парламентарни избори заедно со локалните избори.

Господинот вели дека мислел дека се бори за правда за Македонија и Македонците, но впрочем се борел за кланот Заеви, тој повеќе пати побара прочка од господ за стореното и македонскиот народ истакнувајќи дека се срами.

Погледнето го видеото кое на социјалните мрежи го сподели Љупчо Палевски-Палчо.

Loading...
Next Post

Предмалку се огласи Груевски од Будимпешта и проговори за 27 април

Никола Груевски: „Вистинскиот осмислувач работи друг да се осуди за осмислувач на настаните од 27. Април Како и во минатите неколку години на овој ден, забележав дека челниците на власта на СДСМ предводена од Заев, Шеќеринска, Спасовски и останатите објавија свои ФБ статуси во кои главната поента е дека инц […]