Дали печете јадење во алуминиумска фолија? По ова, нема никогаш да ви текне повеќе!

admin22
loading...

Алуминиумската фолија за печење риба или зеленчук е практична, го забрзува готвењето, ги чува соковите, дури и садовите можат да се измијат полесно.

Сепак, алуминиумската фолија носи некои здравствени ризици и подобро е да ги знаете.

Таа се појави пред повеќе од 100 години во САД. Во почетокот била користена за чоколади, бонбони и мастики, а подоцна се појавила и за печење.

Денеска многу ја користиме, но таа сериозно почна да загрижува?

Зошто?

Затоа што при готвење нешто, алуминиумот може да премине на храната и да предизвика здравствени проблеми.

Според Светската здравствена организација нашето тело може да се исчисти само ако има помала количина алуминиум. Се смета дека не е штетно доколку внесеме околу 40 милиграми алуминиум.

Loading...
Next Post

Др.НИКОЛИЌ БОЛНА ОД КОВИД-19 РАСПАЛИ - Како спиете Фонд за здравство откако ми ја скративте платата

Докторката од кумановскта болница, Гордана Николиќ, која се разболе од коронавирусот поради контакт со заболена и поради тоа е принидена да се лекува и во болница и дома, е револтирана што Фондот за зравство и ја скратил платата, а принудена била да плати и партиципација за болничкото лекување. Според сознанијата […]