„Денес додека одев накај работа забележав дека еден постар човек го напушти банкоматот …“

admin22
loading...

Дали ви се случило банкоматот да ви ја “проголта“ картичката и во истиот момент да не знаете што да направите, а парите ви се повеќе од потребни? Или можеби сте ваделе пари од банкомат, парите ви се симнати од сметката, а банкоматот не ви ги исфрлил?


Што треба да направите доколку се најдете во ваква ситуација?

Во првиот случај, најчестата причина поради која банкоматот може да ја задржи картичката е доколку се внесе погрешен пин три пати по ред.

Доколку картичката е заглавена на банкомат, клиентите треба да се јават во Контакт центарот на Банката и да го пријават случајот или да известат во најблиската експозитура. Потоа Банката, по барање на клиентот ја повлекува картичката и ја доставува во експозитурата која му е најблизу на клиентот за подигнување. Клиентите треба да достават документ за лична идентификација за да може да ја подигнат картичката.

„Денес додека одев забележав дека еден постар човек го напуштил банкоматот без да ги земе парите. Само неколку моменти кога бев на дофат на банкоматот видов дека банкоматот ги исфрлил парите.

Се приближив и ги грабнав, беа 300 евра и почнав да одам со забрзано темпо кон тој човек.

Како и да е, во масата луѓе едноставно го изгубив, и ако викнев чии пари се, верувам дека повеќе од нив ќе се свртеа.

Се вратив во банка и му кажав за што се работи. Тие љубезно ме замолија да почекам и дека господинот за кој станува збор веројатно ќе се врати, бидејќи ова не е прв таков случај.

По околу половина час, тој се појавил без здив и започнал да го моли работникот на пултот да му помогне, со приказната дека заборавил да ги земе парите од банкоматот.


Тоа чувство на среќа кога му ги дадов неговите пари не може да се опише со зборови.

Можеби многумина ќе ме исмејуваат поради враќањето на парите, но јас повторно би го направил истото, бидејќи не ми треба туѓи, и искрено некако после тоа се чувствував навистина одлично “.

Loading...
Next Post

4 работи во вашиот дом што ве прават болни

Секој има свој дом за својата сигурна тврдина. Може да се одмори во него, да се одмори, да се изолира од надворешниот свет и да се заштити од опасности и стресови надвор. За жал, во домот на секој има неколку работи кои се во голема опасност. Ние дури и не […]