Драган Милошевски, близок пријател на шоферот: Го познавам многу добро, одличен возач, беше умерен и претпазлив!

admin22
loading...

Стабилна е состојбата на преживеаните во трагичната несреќа која се случи вчера на автопатот Струма во соседна Бугарија, пренесува порталот „Onair.bg“.

Додека автобусот се движел, удрил во тротоарот од десната страна, а потоа пукнала гума и настанал пожарот, по што по 20 метри автобусот сам застанал, вака ја започнува својата приказна 26 годишниот Лулзим кој е меѓу седумте преживеани заедно со неговата свршеница.

До него во автобусот спиела неговата свршеница Медина која раскажа дека преживеала вистински пекол.

„Заспав и одеднаш ги слушнав патниците како плачат и викаат. Црниот чад беше како ек сплозија на бомба. Сите спиевме, околу два часот по полноќ започна кошмарот. Слушнав како плачат деца, имаше многу деца“, раскажува Медина.

Нејзиниот свршеник додава дека луѓето почнале да кашлаат, повраќаат и вр ескаат како во хорор филм.

-Успеав да го скршам страничното стакло на автобусот и скокнав, а потоа ја повлеков и мојата свршеница која не можеше да оди бидејќи пред несре ќата и беше скршена ногата, вели тој.

-Сите пациенти во стабилна состојба и не се во животозагро зувачка ситуација. Извршени им се неопохните итни опер ативни зафати, а постоперативната состојба е добра, велат од болницата откако вчера 7 патници беа примени за хоспитализација.

„Додека автобусот се движел, уд рил во тротоарот од десната страна, а потоа пу кнала гума и настанал по жарот, по што по 20 метри автобусот сам застанал, вака ја започнува својата приказна 26 годишниот Лулзим кој е меѓу седумте преживеани заедно со неговата свршеница.

„Заспав и одеднаш ги слушнав патниците како пла чат и викаат. Црниот чад беше како бом ба. Сите спиевме, околу два часот по полноќ започна кош марот. Слушнав како пла чат деца, имаше многу деца“, раскажува Медина.

Во утринската емисија на телевизија „Телма“ гостуваше Драган Милошевски, инстуктор во авто школа и човек кој лично го познавал еден од шоферите на автобусот кој го заврши својот пат кај Струма во Бугарија

„Со шоферот се познаваме добро, сме имале многу патувања со него, често пати ме возел, бевме во Хрватска со него каде што десетина дена бевме цимери.

Го познавам многу добро, одличен возач е, сега не знам дали во тој момент тој возел или одмарал. Пред некое време имаше и сопствена превозничка фирма, сега бил ангажиран од оваа агенција. Како возач беше умерен и претпазлив, не пи еше, не е таков човек.

– И јас сум возел автобус, знам како е, се случуваат вакви работи, но голем фактор е и заморот, ова се долги релации, додава тој.

Loading...
Next Post

Овој потег на СДСМ многу го налути лидерот на ЛДП, Горан Милевски

Вработените во театарот Комедија се шокирани од денешното решение на Министерството за култура, со кое е разрешена в.д. директорката Нора Шакири, а на таа функција е поставена актерката Магдалена Ризова –Черних. Колективот на театарот не се согласува со одлуката, зашто , како што велат, поставен е човек кој беше дел […]