(ФОТО) Линиите од вашата рака откриваат што ќе донесе иднината за вас

admin22
loading...

Источните народи имаат вистински култ на палми, или поточно, читајќи судбина по линиите на раката. Зад секој лежи нешто за иднината на човекот.

На дланката, малиот прст е особено важен. Должината на секој сегмент открива несомнени работи за секого. Овој прст открива генетски врски, природни таленти, способности, среќа во љубовта и животот.

Малиот прст се анализира врз основа на три сегменти – горниот, средниот и главниот.

Горен сегмент 1

Погледнете внимателно во вашето мало прсте и должината на неговите три сегменти. Ако првиот сегмент, горниот сегмент, е подолг од средниот сегмент, тоа значи дека сте многу креативна, снаодлива, активна и талентирана личност.

Обично правите се на свој начин, не ги прифаќате идеите на другите луѓе и сте сигурни во вашата проценка.

Ако овој сегмент е пократок од просекот, тогаш вие сте многу практични и решителни, прагматични и заинтересирани за материјални вредности.

Среден сегмент 2

Многу ретко овој сегмент е најдолг од трите, но ако е така, тоа покажува тенденција за малформации што треба да ги научите да ги контролирате во рана фаза.

Од друга страна, може да покаже необична решителност, па дури и непотребна издржливост.

Ако вториот сегмент е подолг од главниот сегмент, тогаш сте многу сериозна и вредна личност. Луѓето знаат дека можат да сметаат на вас и имате многу пријатели.

Главен сегмент 3

Ако овој сегмент е пократок од другите два, тогаш сте совесна личност, но за жал малку наивна. Многу луѓе би се обиделе да ве заведат. Не смеете да верувате во приказните и ветувањата дадени од било кој.

Ако третиот сегмент е еднаков на средниот, имате посебни вештини и можете сами да ги решите сите проблеми.

Loading...
Next Post

Коронавирусот како чума во Италија: Денеска рекордна бројка на заразени и починати

Во Италија во последните 24 часа од Ковид-19 починале 133 луѓе, што е најголема бројка на жртви досега. Вкупно, од новиот коронавирус во Италија починале 366 лица. Со вкупен број на заразени лица кој се зголеми на 7.375, Италија стана втора земја во светот по бројот на починати и заразени […]