(ФОТО) Научник прикажува што значи да се носи и да не се носи маска во пандемија

admin22
loading...

И покрај тоа што многу земји ги релаксираат правилата за справување со коронавирусот и деловните активности повторно се отвораат, пандемијата Ковид-19 е далеку од помината.

Ова значи дека носењето маска останува исто толку важно, иако некаде само се препорачуваат, а на друго место се задолжителни.

Истражувачот Рич Дејвис им покажа на сите колку е важно да се носи маска преку едноставен експеримент, со употреба на агар култури.

Научникот покажа дека маските во голема мерка го намалуваат ширењето на респираторните капки и бактерии. Погледнете колкава е разликата со и беа носење маска. Погледнете каква е разликата во носењето маска.

Истражувачот, експериментот го прави со и без маска, при што кива, зборува, пее и кашла.

Резултатот е следен:

Исто така, во следен експеримент, го испитува и влијанието на растојанието, повторно и со и без маска.

Резултатот е следен:

Неговиот заклучок е – Носете маски за да спречите можна зараза.

Извор: BorredPanda

Loading...
Next Post

Јасминка од Теарце ја победи короната и раскажа што преживеала-сега повикува да помогнеме

Излекувани пациенти од ковид-19 им помагаат на други пациенти за побрзо оздравување од коронавирус. 🙌 Да даруваме крвна плазма – да бидеме хумани и да спасиме човечки животи! „На 16 март ми беше дијагностициран КОВИД-19 и бев прва заболена во општина Теарце. Поминав релативно лесно, дома без поголеми симптоми, а […]