ГИНЕКОЛОГ СУРОВО ИСКРЕН: Жени, ова го правите секогаш кога ќе дојдете на ПРЕГЛЕД, А НИЕ ГО МРАЗИМЕ

admin22
loading...

Посетата на гинеколог не е пријатна за многу жени. Не можете ни да си замислите што докторот гледа додека ве прегледува таму долу…

Секоја жена кога оди на гинеколошки преглед барем еднаш си помислува на тоа што му се врти во главата на докторот додека чепка таму долу.

Оттаму е сосем природно чувството на срам кои жените го имаат пред и во текот на секоја посета во гинеколошката ординација.

Голем број жени најпрво психички се подготвуваат за посета на гинеколог, бидејќи ги обзема неверојатно чувство на срам.

Иако знаат дека ваквите прегледи се неопходни за нивното здравје, жените секогаш мислат дека докторот во нивната интимна зона забележува нешто што може да им предизвика непријатност, пишува Women’s Health.

Сепак, важно е да се знае дека редовните прегледи и отворените разговори со специјалист може многу да придонесат за здравјето.

Гинеколозите решиле да откријат што не им се допаѓа кај своите пациенти.

1. „Извинете, не се избричив“.

Не сме заинтересирани за фризури. Имаме малку време да се концентрираме на прегледот и навистина не ни е грижа што жените не се избричени.

Особено ако нивните нозе не се избричени. Немаме врска со тоа и навистина е тема на која треба да потрошиме драгоцено време.

2. Прескокнување на прегледи поради менструација

Менструацијата не е причина да не дојдеш на преглед. Денешните пап тестови овозможуваат тест и за време на циклус.

3. Дијагноза

Секоја жена добро го познава своето тело, но кога се работи за секрети и други проблеми, многу жени сами си поставуваат дијагнози кои можат да имаат лоши последици.

4. Заборавете да ги споменете лековите што ги земате

Ниту еден гинеколог не сака пациентка која е неодговорна кон своето здравје и заборава да ја спомене таа важна информација.

5. Пристигнувајте на преглед само кога ќе се појави проблем

Некои жени одат на гинеколог само кога ќе забележат проблем, а потоа често е предоцна. Многу е важно пациентот да ја разбере важноста на редовните прегледи.

Loading...
Next Post

„МУ КАЖАВ НА НЕНАД, НЕМА ДА ГО НАЈДЕТЕ МАТЕЈ СЕ ДОДЕКА...“: За Ренато Грбиќ едно сценарио може да биде ОПАСНО

Младиот сплиќанец Матеј Периш (27) исчезна ноќта меѓу 30 и 31 декември кога ги оставил своите пријатели во белградскиот клуб „Готик“, а најголемата мистерија која деновиве го мачи неговиот татко Ненад Периш е каде е неговиот син. Несреќниот татко вели дека истрагата не мрднала многу во претходните денови и дека […]