Испила ТРИ ПИВА, па отишла на работа: Газдата веднаш ја избркал, но и тој не очекувал ваков крај на приказната

admin22
loading...

Мислеше дека нема да ја види повторно


Работничка од фабриката за преработка на морска храна Јангс од Шкотска доби отказ бидејќи шефот на смената, кој ја осетил дека мирисала на пиво.

Малгорзата Кролик добила отказ кога дошла на смена, бидејќи шефот проценил дека не е во состојба да работи. Кога го прашала за што станува збор, тој само и рекол дека „мириса на алкохол“.


Жената ги собра своите работи и отиде дома. Малгорзата посочи дека испила три пива најмалку девет часа пред почетокот на смената, па затоа и било невозможно да биде пијана.

Сепак, приказната не заврши тука, напротив. Кролик ангажираше адвокат, додека две лица од работа се согласија да бидат сведоци на нејзиниот контроверзен и краток разговор со шефот, кога таа беше отпуштена.


И погледнете ги чудата – таа ја доби на суд фабриката за која работеше!

Пред да бидат тужени, претставниците на Јангс им посочија на медиумите дека постои нула толеранција на работното место за оние кои конзумираат алкохол пред да дојдат на работа.


– Вработените не смеат да консумираат алкохол истиот ден кога доаѓаат на смена. Очигледно е дека поранешната вработена пиела наутро, а потоа таа се менувала навечер.

Вознемирената мајка, по потекло од Полска, пред да оди на суд, со плачлив глас рече дека не се чувствува виновна, и дека никој не може да и забрани што ќе прави надвор од работното место, ако ја заврши работата како што треба.


Судот имаше добронамерен однос кон Кроликова, и кога целиот случај беше анализиран, заедно со доказите и изјавите на сведоците, фабриката беше должна да плати дури 5.500 евра надомест на поранешната работничка.

Loading...
Next Post

Многу пари и успех: Овие знаци ќе имаат најмногу среќа во 2022 година

Годишниот хороскоп за 2022 година вели дека ќе биде година на успех, подобрување на сите аспекти од животот, вклучително и здравјето, личното и професионалното. Годишен хороскоп за 2022 година: ОВЕН 2022 година ќе биде година на претпазливост за сите Овни. Додека од една страна sвездите ќе бидат во ваша корист, […]