Ја однесов мајка ми во дом за стари лица – Нејзините зборови при една посета уште ми звонат во главата

admin22
loading...

Комуникацијата со постарите родители често знае да биде напорна. Поради генерацискиот јаз, неретко се јавуваат конфликти и недоразбирања меѓу вас.


Кога родителите ќе остарат, а особено кога повеќе не се во состојба да се грижат сами за себе, многумина размислуваат да ги сместат во дом за стари лица.

Овие одлуки никогаш не се лесни, а тука е и осудата на општеството.

„Еден богат човек ја остави својата мајка во дом за стари лица. Тој имаше огромна куќа, но никој немаше време за тоа.

Таа се чувствуваше подобро како дома отколку дома. Синот повремено ја посетуваше својата мајка. Еден ден бил повикан од дома да дојде веднаш бидејќи состојбата на неговата мајка се влошувала.


Ја праша својата мајка: Дали сакаш нешто, мајко?

Таа рече: Да, сине. Сакам да добиете клима во овие простории и да ја реновирате кујната


Зачудено праша: Но, мајко, зошто не ме праша тоа порано?! Зошто го барате тоа сега!

Мајката рече: Синко, јас сум навикнат на оваа топлина во собите, како и на храната и гладот. Но, драг син, го барам тоа заради тебе. Кога вашите синови ќе ве остават овде, ќе имате подобри услови! “

Синот не можел да ги заборави тие зборови од мајка си и после една недела решил да ја земе назад во неговиот дом.

Кога вашите родители ќе остарат, немојте да ги отфрлате и да ги гледате како терет, бидете внимателни спрема нив. Се грижеле за вас кога сте биле мало дете, о несебично ја делеле својата љубов.

Loading...
Next Post

Саша Поповиќ конечно одговори на прозивките на Лукас дека Ѕвездите на Гранд се наместени

Саша Поповиќ и Лепа Брена, заедно со сопругот на Брена, Слободан Боба Живојиновиќ, го продадоа остатокот од 49 проценти од Гранд продукција на Јунајтед Медиа, кој веќе купи 51% од акциите во 2014 година, открива српски „Курир“. Двајцата заработиле вкупно уште 15 милиони евра, иста сума што ја заработиле и […]