Какви ќе бидат децата родени во годината на стаорецот-2020?

admin22

Според кинескиот календар, 2020 година ќе биде година на металниот стаорец (глушец). Кинеската нова година доаѓа на 25 јануари 2020 година и ќе трае до 11 февруари 2021 година.

Кинеските експерти за астрологија веруваат дека годината на стаорецот е добра година за раѓање, бидејќи стаорецот е симбол поврзан со долговечноста, стабилноста, самоконтролата и оние кои се родени следната година можат да уживаат во слични квалитети.

Кои ќе бидат најдобрите месеци на раѓање според кинескиот зодијак?

Мај, јуни, јули, август, септември ќе биде меѓу најсоодветните месеци за раѓање.

Карактеристични карактеристики на дете родено во Годината на стаорецот

Детето ќе се роди со добра среќа, ќе се одликува со вродена храброст, насмеано, весело, пријатно, трпеливо, со добри организациски способности и можност со леснотија да влезе во кожата на другите.

Дете родено под знакот на стаорец е галантно, почитувано на добри манири и строго го следи. Ќе ја заработи довербата на семејството и пријателите, ќе биде добар слушател, можеби малку наивен и смирен. Меѓу неговите карактеристични квалитети е јачината на карактерот, можноста да се разберат другите, неговиот нежен дух и чесност.

Еден од карактеристиките на детето според овој знак е неговиот или нејзиниот голем апетит.

Тој е исто така лојален, грижлив и способен да комуницира со другите, да работи како тим.

Секогаш подготвен да му помогнете на пријател.

Тој може да живее во хармонија со претставниците на интуитивниот Зајак и убавата коза.

На децата родени под знакот на стаорецот ќе им треба заштита на нивните родители. Ова главно ќе се должи на нивната наивност и прекумерната љубезност што ќе им овозможи на другите деца да го злоупотребуваат.

Друга карактеристика на овие деца е што не можат да кажат „Не“ и секогаш да одговараат на барања за помош. Можеби им треба помош од најблиските за да ги водат за важноста да се постават граници и да се земат предвид нивните сопствени потреби, не само оние на другите.

Врската помеѓу родител и дете родено под овој знак:

Односите меѓу нив се добри, блиски се, нема драматични пресврти.

Особено заради нивната дружеубива природа, оние што се родени под овој знак лесно можат да бидат заведени и измамени, предизвикувајќи нивните родители да ги следат подолго од вообичаеното. Овие деца лесно се сакаат заради нивниот природен шарм, но истите се лесно на мета на клеветниците.

Она што е карактеристично за нивното детство е нивната желба да учат, да го развиваат својот интелект. Нивните цели не се мали достигнувања, тие се стремат кон голем и значаен успех.

Предности:

чувствителен;
благородна;
инспиративна доверба;
дружеубиво и добронамерно.

Недостатоци:

Крајно песимистички на моменти;
Внесува од едно расположение во друго, ненадејна промена на расположението;
Тие лесно можат да станат снобови, верувајќи во нивната супериорност.
Компатибилност:

Родени под овој знак добро се разбираат со Змеј, Тигар и Коза.

Здравје:

Оние што се родени во 2020 година ќе уживаат добро здравје. Обично родени под знакот на стаорец се атлетски, тие сакаат да играат спорт, да се движат, да патуваат.

Loading...
Next Post

ЌЕ ТРУПААТ БОГАТСТВО ВО 2020: Сиромашни хороскопски знаци кои ќе почнат да се богатат

Секој сака да живее богато, но не секој може лесно и да го постигне тоа. Ние ви откриваме кои хороскопски знаци ќе почнат да се богатат уште на крајот на декември. Новата година може да биде одлично време за некои претставници на Зодијакот да го подобрат финансискиот статус на неколку […]