Какво значење има ако видите кесичка полна со вода пред нечија влезна врата!?

admin22

Дали некогаш сте слушнале за трик против досадните муви, кој нема да ја уништи вашата скара во дворот? Овој трик успева секој пат и е изненадувачки евтин и неверојатно лесно да се направи.

Запознајте го овој “направете сами” трик: кесичка со вода за одбивање на муви. Во кесичките ќе наполните вода и ситни желези парички, закачете ги насекаде – дури и на врвот од вратата, за да ги задржите досадните муви подалеку од вашата куќа.

Се што ви е потребно е: кесичка за замрзнување, сок од лимон, железни парички, вода и сол. Измешајте се заедно, ставете во кесичката и спремно е да го закачите околу вашата куќа.

Мувите имаат слабо визуелни рецептори, па закачените водени кесички го нарушуваат нивниот поглед и на тој начин ќе ја одбегуваат и вашата скара.

Loading...
Next Post

Најголемиот извор на бактерии: Веднаш отидете во кујната и фрлете го во канта

Кујната е место каде што се складира храната, но тоа често може да биде едно од највалканите места во куќата. Постои фрижидер, мијалник, шпорет, но исто така и ѓубре. Кујната е често влажна и затоа е најподожна за развој на бактерии, но ретко кој знае дека најопасната работа е сунѓерот. […]