КОЈ НЕМА ДА СЕ ВАКЦИНИРА ПОСЛЕ ОВОЈ ТЕКСТ, ТОЈ ИМА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ! Oвој млад доктор ќе ви ги ОТВОРИ ОЧИТЕ!

admin22
loading...

Алмир е роден 1993 година во Пријепоjeе, а гимназијата и постдипломските студии ги заврши во Сараево.

Честопати имаме можност да слушнеме различни мислења за вакцинацијата, и меѓу пријателите и семејството и во различни медиуми. Меѓутоа, темата дали и зошто се врши притисок врз луѓето да се вакцинираат против короната е особено активна.

Младиот невролог Алмир Аjовиќ се обиде да одговори на тоа прашање. Тој неодамна отвори канал на YouTube кој, како што вели, има за цел да ги уништи постојните теории на заговор и лажните информации.


– Многу невакцинирани луѓе не разбираат зошто им се врши притисок да се вакцинираат … Тема зошто вакцинацијата е прашање на општествена одговорност

1. Вакцинацијата спречува преоптоварување болници и медицински персонал … Вакцинацијата го намалува развојот на тешки симптоми и го намалува бројот на хоспитализирани лица. Ова не значи дека вакцинираното лице не може да заврши во болница, тоа значи дека шансите за тоа се ПОМАЛКИ.

Не треба да заборавиме дека има илјадници луѓе на кои им е потребна медицинска помош … Меѓутоа, ако болниците се полни, а лекарите се премногу зафатени за да се справат со другите пациенти, тогаш тие луѓе ќе мора да останат дома и нивните болести само ќе да се влоши …


2. Вакцинацијата ја намалува можноста за пренос на вирус: Вакцинираните луѓе имаат помали шанси да се заразат, но дури и ако тоа се случи и бројот на честички од вирусот се намали МНОГУ побрзо [Реф. 2].

Ова значи дека луѓето кои се вакцинирани се со помала веројатност да го пренесат вирусот на друго лице …


3. Вакцинацијата ги штити оние кои се со ослабен имунитет и оние кои немале можност да се вакцинираат (ова е поврзано со точка 2)

4. Вакцинацијата ги намалува шансите за појава на нови видови: Новите соеви се голема закана за напредокот што го постигнавме досега. Веќе можеме да видиме дека ефикасноста на имунитетот стекнат преку инфекција и вакцинација е намалена по појавата на вирусот Делта.


Вакцинација = помала мутација

5. Пренатрупаноста на болниците ќе резултира со порестриктивни мерки: Тоа што некој одбива да се вакцинира не значи дека се бори за социјална слобода, само значи дека оваа агонија ќе трае многу подолго …

Последно: Светот во кој сакам да живеам и да ги воспитам своите идни деца е свет во кој науката, знаењето и разумот се почитуваат и вреднуваат, но и свет во кој е важно да се заштитат и да се грижат за другите … Не свет на илузии, лажици, култови на личноста и теории на заговор.


Добра ноќ.

Алмир е роден 1993 година во Пријепоjeе, а гимназијата и постдипломските студии ги заврши во Сараево. Магистрирал во Франција. Во моментов работи како докторанд на Институтот за невроимунологија во Минхен.


Тој посвети посебно внимание на младите луѓе, како и давање совети како треба да се однесуваат во модерен свет полн со различни информации.

Loading...
Next Post

НОВЧАНИКОТ ИМ Е СЕКОГАШ ПОЛН, НЕ ЗНААТ ЗА СИРОМАШТИЈА: Овие хороскопски знаци знаат да заработат пари - штедат подобро од банката

Ова се најштедливите хороскопски знаци! Секој различно се однесува кон парите: некои нервозно одвојуваат поголем дел од својата плата од страна, додека други неуморно трошат импресивни суми за тековни задоволства. Кои се најекономичните хороскопски знаци? Бик Бикот може да се каже дека е еден од најсигурните знаци кога станува збор […]