Маленко: Додека дишам НЕМА да дозволам ниту еден ЛИНГУР заради материјална корист, да се претставува за врвен спортист

admin
loading...

Статус на Александар Маленко: Додека дишам НЕМА да дозволам ниту еден ЛИНГУР и напреден рекреативец да се претставува јавно за врвен спортист, и секојдневно да ја з лоупотребува професијата-врвен спорт.

Со единствена цел-материјална корист за себе и „екипа”околу себе кои Те величаат јавно (КУ. -ТОНИ новинарчиња) за хонорарче или заеднички одмор „у Грчка”.

До толку имате забе-гано со лаги за вистински спортски вредности, што 95% од граѓаните мислат дека автомобилизам е олимписки спорт!

Loading...

Дно и тотална спортска неписменост… За нештата да станат кристално јасни за граѓаните, колку предалеку сте забе-гале последниве 11 год говори фактот што за спортисти од светска категорија во Агенција за Млади и Спорт со месечна стипендија-900 евра се автомобилист..

Пензионирана каратистка, бок-сери стре-лачи и атлетичари кои подалеку од Врање и Ќустендил немаат настапено. Олимпијада освен на Тв и телетекст немаат помирисано, камо ли да бидат дел од претквалификации!

За с рамот да биде уште поголем, Македонија е единствена земја во светот што има измислено критериум-млада спортска надеж до 20год!?!

А за да биде с рамот ис мејан докрај, Македонија е единствена земја во светот што има потрошено само на месечни стипендии за измислен проект-млада спортска надеж, последниве 10 год, над 80 милиони евра !!!

П.С. Еден врвен спортски талент за врвен спортски успех (финале, медал) во два олимписки циклуси-8 год заедно со свој професионален тренер, чини 500.000 евра.

Loading...
Next Post

Да се спакуваат куферите и да се отиде - објавено е која држава е најдобра за правење пари и живот во 2021

Според американската медиумска компанија „U.S. News and World Report“, Канада е избрана во неодамна објавената листа на најдобри земји во светот за живот во 2021-ва година. Земјите се категоризирани и избрани според степенот на подвижност, моќ, општествено одговорен бизнис, положба на жените, расна еднаквост. На ранг-листата „Најдобри земји за 2021-ва […]