Молитва која треба секој Христијанин да ја знае во оваа тешко време на пнадемија

admin22
loading...

Оче Наш
Кој си на небесата,
Да се свети името твое.
Да дојде Царството Твое,
Да биде волјата Твоја,
КАко на небото,
така и на земјата,
Лебот наш насушен
дај ни го денес
и прости ни ги
гревовите наши како
и ние што им проштеваме
на нашите должници.
Не не воведи во искушение
но избави не од лукавиот
Амин.

Драг Господе
Ти благодарам
за овој ден.
за моето семејство,
за храната,
за покривот на главата,
за работата што ја имам
и саканите покрај мене.

Господе благослови
го моето семејство,
пријатели и непријатели
сиот народ наш
бидејќи си ни потребен.

Смири ја алчносѕта
меѓу луѓето
да не купуваат премногу
а некои да немаат
за леб,
Ако е Твоја волја
Господе, вирусот
да биде уништен
од земјата
просветли ги докторите
и подари ни здравје
и мирот да царува.

Благослови ја Господе,
личноста што го чита ова,
да има силна верба во Тебе
и да биде се поблиску до Тебе.

“Се се случува
со причина.”
Се доаѓа и си оди,
Имајте вера
Бог ве сака!

🙏🙏

Споделете цел народ да се покае и моли на Бога за помош и исцеление…

Loading...
Next Post

Не можела веќе да молчи: Драгана Мирковиќ признала каков живот води нејзиниот сопруг

Поминаа неколку месеци откако сопругот на српската пејачка Драгана Мирковиќ имаше операција на мозокот, а таа одлучила да проговори за периодот после истата, не сакајќи да ја разубавува реалноста. Имено, таа открила дека нејзиниот сопруг наскоро ќе може да се врати на нормалните активности. -Мора да биде дисциплиниран сега. Не […]