Морничаво пророштво: Доаѓаат тешки времиња, луѓето поради сиромаштија ќе ги продаваат своите души

admin22
loading...

Старецот Иларион кажал застрашувачко пророштво за времето кое доаѓа, а за кое како што вели ќе биде незамисливо тешко.

– Доаѓаат тешки времиња бидејќи исчезнува верата. Поради сиромаштијата, поради храната и облеката – луѓето ќе ја продадат својата душа. Светот ќе стане злобен, ќе исчезне милосрдието и љубовта меѓу луѓето. Свештениците и народот ќе бидат исти и нема кој да ги подучува верниците, навел тој.

Тој вели дека ќе цааруваат парите и страствено настојување за да се живее – иживувајќи се, а за тоа никој нема да се грижи за човечките души.

– Се ќе се сведе на предмет на стекнување. Сите ќе бидат рамнофушни на своето спасени и вера. Ќе исчезне стравот од Бог. Чувството на должност и одговорност ќе стане несфатливо. Се ќе се врти околу пари. Сите ќе тргуваат едни со други”, продолжува во своето пророштво.

Тој предвидува дека го злото со неверојатна моќ ќе се шири низ светот, а ние не може да замислиме колку тоа ќе биде тешко, особено за децата.

– Нашите деца нема да бидат целосно подготвени за тие тешки времиња – за да се спротиставите на таквиот став, бидејќи родителите денска не ги учат децата за стравот од Бог и се срамат пред луѓето. Тие поради тоа ќе станат плен на многу зло, вели дедото Иларион кој им порачува на мајките да не ги отфрлаат своите деца како бран на тоа проклет век за да не влијае лошо на нив.

Loading...
Next Post

МВР СО НОВО СООПШТЕНИЕ: Ќе се одземаат коли на 90 дена, прочитајте зошто

Согласно член 344 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, кој стапи на сила на 26.12.2020 полициските службеници ги одземаат возилата кои се технички неисправни или учествуваат во сообраќајот, а важноста на сообраќајната дозвола им е истечена повеќе од шест месеци (нерегистрирани). Од стапувањето во сила на оваа одредба, […]