НАЈЛОШИТЕ ГАЗДИ ВО ЗОДИЈАКОТ: Ако работите за нив, ТЕШКО ВАС – само викаат и ги присвојуваат вашите идеи и успеси!

admin3
loading...

Знаете што е потребно за да се биде добар шеф или лидер на тимот. Упорност, храброст, способност да се согласувате со другите, да им ја објасните поголемата слика или вашето гледиште за сите да бидат задоволни и работата да биде завршена.

Но, има и „оние другите“ луѓе, кои никогаш не треба да бидат на лидерски позиции, а тоа зависи и од знакот во кој се родени! Овие ликови се најлошите шефови, внимавајте ако работите со нив!

Лав

Loading...

Природно доминантен и ориентиран кон лидерство, Лавот навистина не е добар шеф. Тој е премногу себичен и упорен и никогаш нема да се согласи на компромисот кој е неопходен.

Не трпи критики, ниту тешкотии со кои сигурно ќе се соочи. Ако работите за Лав, очекувајте тој постојано да ве кара за нешто што самиот го направил, а прифатете пофалби за нешто што сте го направиле.

Јарец

Ужасно тврдоглав и тврдоглав, Јарецот не е добар шеф бидејќи мисли дека сè треба да се прави точно како што вели, дури и кога сите се согласуваат дека тоа не е во ред. Со нив е тешко да се разговара и да се преговара, како што знаат сите што работат со нив.

Шкорпија

Иронично, Шкорпијата е одличен колега, но очаен шеф. Не е природно за лидер, постојано плаче за тоа како има многу работа, а нејзиното внимание поврзано со погрешни детали ќе ги излуди сите што и се подредени.

Шкорпијата ќе ве озборува, ќе се обиде да ве сопне ако мисли дека сте подобри од неа и никој нема да знае какви „мрачни“ планови прави додека не ги реализира.

Водолија

Таа е убедливо најлоша, токму затоа што всушност има потенцијал да биде лидер, но тоа не и одговара на нејзиниот карактер.

Тој размислува многу поинаку од другите луѓе и не може да им ја пренесе својата визија. Поради тоа доаѓа до несогласувања или кавги, а водолијата е позната и по тоа што е целосно „затворена“ кога нешто не и одговара, па никој нема да знае што мисли или што треба да прави самата.

Водолиите се лоши во односите со луѓето, поради што не треба да бидат на позиции на кои секојдневно соработуваат со нив.

Loading...
Next Post

Портата на среќата се отвара за овие три хороскопски знаци: Многу пари, успеси а ЕДЕН ЗНАК Е ПОСЕБНО СРЕЌЕН

Во октомври неколку планети излегоа од ретроградно движење одеднаш и животот почна да добива посветла енергија. Поддршката за овие планети добро ќе ви дојде на крајот на годината, бидејќи многумина ќе имаат можност да ги свртат околностите во своја полза. Директното движење на Јупитер ќе ги зголеми комуникациските вештини, што […]