Не можете да ги менувате другите – можете само да ги сакате или да ги пуштите да си одат

admin3
loading...

Животот ни покажува дека колку и да се трудиме, никогаш не можеме да ги смениме другите луѓе.

Не можеме да ги спасиме, поправиме, да измениме дел од нивната личност. Можеме само да ги сакаме. Или, да ги пуштиме да си одат.

Сакајте ги кога се смеат, кога ви покажуваат дека денот им е поубав со вас и кога ќе споделите некоја шега. Сакајте ги бидејќи ве слушаат и носат товар од вашите проблеми на своите рамена. Сакајте ги бидејќи се тука да помогнат.

Не се трудите да ги сакате поради тоа што би можеле да бидат. Не ги сакајте бидејќи еден дел од нив ви одговара, а друг не.

Покажете им колку ви значат, колку е поинаков вашиот живот со нив, или пуштете ги да бидат сакани од друга личност. Не го трошете нивното време, не го трошете ни своето.

Loading...
Next Post

ОТКРИЕН НОВ СКАНДАЛ ВО ФФМ: Има ли Македонија нов Боки13 ?

Нов голем скандал ја тресе македонската јавност. Дали на ФФМ и се случи Боки13 број 2, е едно од мислењата ја јавните обвинители кои го истражуваат најновиот случај за перење на пари во ФФМ, вест која ја открива „А1он“. Како што известуваат од „А1он“, станува збор за огромен скандал, во […]