Николовски: Избори на 21 јуни нема да има!

admin22
loading...

Македонија најлошо се справува со кризата од сите земји во регионот, обвини Александар Николовски во вечерашната дебата со Радмила Шекеринска на ТВ 24.

-Во Хрватска во изминативе два дена има само 4 нови случаи и воопштено нема вонредна состојба. Македонија за два дена има 47 случаи. Бројот на тестови во Македонија на милион жители е 10.683, а во Хрватска е 13.583.
Дај Боже да бевме во иста ситуација со Хрватска.

Ако СДСМ планира да оди на избори на 21 јуни на сметка на граѓаните со среќа нека им е. Со вакви бројки да одат на избори, се среќа нека им е, ние нема да дозволиме да се загрози здравјето на граѓаните со такви избори.

Loading...

Да кажам јасно во вашата емисија, избори на 21 нема да има, да сме јасни за таа работа, вели Николовски.

Loading...
Next Post

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СПОЕН ВИКЕНД: Потоа и за уште еден

Согласно програмата за неработни денови за 2020 година изготвена од Министерството за социјална политика, 24 мај (недела) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители, односно 25 мај (понеделник) е неработен ден. Истиот ден, 24 мај (недела) е и Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, па 25 мај (понеделник) […]