Писмото на ѓубреџијата ја расплака целата земја: „Луѓето секогаш ме понижуваа, а јас никогаш не им го кажав ова на моите ќерки“

admin22
loading...

Неговото емотивно писмо упатено до неговата ќерка ќе ги омекне и најтешките срца.

Родителите се подготвени да извршат секаква работа само за да им обезбедат на своите деца нормални услови за живот. Еден чистач на улици искрено ја заврши својата работа, но тој никогаш не им кажа на децата што прави бидејќи тие не сакаа да се срамат од него. Во 2017 година, тој ја сподели својата исповед.


Тој одлучи да им напише писмо, и овие зборови ќе ви нанесат солзи во очите.

Неговото емотивно писмо упатено до неговата ќерка ќе ги омекне и најтешките срца. Подгответе се за срцепарателна исповед по која добро ќе размислите.

– Никогаш не им кажав на своите деца што работам. Не сакав да се срамат. Кога мојата најмлада ќерка ме праша што работам, јас двоумено реков дека сум работник. Пред да се вратам дома, се бањам во јавен тоалет, за да немаат индикации за работата што ја работам.


Сакав моите ќерки да одат на училиште, да ги образувам. Сакав да бидат достоинствени пред луѓето. Никогаш не сакав некој да ги потцени како што прават со мене.

Луѓето секогаш ме понижуваа. Секој денар што го заработив го вложив во образованието на моите ќерки. Никогаш не купив нова кошула, но ги искористив парите за да им купам книги – рече тој.


Сепак, дојде време неговата ќерка да оди на факултет, но тој немаше пари да ја запише. Тој не можеше да работи тој ден, изгледаше како да му пропаѓа светот. И тогаш колегите со големо срце успеаја да свртат се.

Почитта е се што сакав да имаат. Јас сум чистач. Ден пред крајниот рок за пријавување на ќерка ми, не можев да соберам пари за да ја платам школарината.


Не можев да работам тој ден. Седнав до ѓубрето обидувајќи се да ги сокријам солзите. Не можев да работам.

Моите колеги ме погледнаа, но никој не ми зборуваше. Бев скршен, со скршено срце и не знаев како да и кажам на ќерка ми дека немам пари да платам кога ќе се вратам дома.

Роден сум сиромашен. Верував дека ништо добро не може да се случи со сиромашна личност. По работното време, сите чистачи дојдоа кај мене, седнаа до мене и ме прашаа дали ги сметам за браќа. Пред да одговорам, ми ги ставија дневниците во рака.

Кога одбив, сите ми рекоа: „ќе гладуваме денес ако е потребно, но ќерка ти мора да оди на колеџ“.

Не можев да и одговорам. Тој ден не се бањав и отидов дома како чистач. Мојата ќерка наскоро ќе дипломира“.

Тој успеа да ги доведе своите ќерки на вистинскиот пат, а начинот на кој тие денес ја покажуваат својата благодарност кон него е нешто што секој родител сака да го доживее во својот живот.

Трите ќерки не ми дозволуваат да работам повеќе. Едната работи со скратено работно време, а трите имаат стипендии. Едната ќерка често оди со мене на моето работно место и ги храни сите мои колеги и мене.

Се смеат и ја прашуваат зошто ги храни толку често. Ќерка ми им вели: „Сите гладувавте тој ден за да станам она што сум денес, направивте толку многу за мене што можам да ве хранам сите секој ден“.

Сега не чувствувам дека сум сиромашен, кој има такви деца може да биде сиромашен тогаш – заклучи овој човек.

Loading...
Next Post

Штом ја видела фотографијата од дечкото, веднаш знаела дека ја изневерува: Дали гледате што го издало?

Женската интуиција речиси секогаш правилно ги насочува жените кога се сомневаат дали нивниот сакан ги изневерува. Кога жена се сомнева дека нејзиниот партнер има друга, во 85% од случаите таа е во право. Но, кога маж мисли дека неговата партнерка го изневерува, во право е само во 50% од случаите. […]