РЕКОРДЕРИ: Македонија има најскап леб во регионот!

admin22
loading...

Цените на лебот во земјите од ЕУ пораснале во просек за 18%, само минатиот месец. Ова е најголемо зголемување кое го објавува Евростат, од почетокот на своето постоење од 2017-та година.

Во споредба со ланскиот август, лебот најмногу поскапел во Унгарија и тоа за дури 66 отсто. Следат Литванија со 33 отсто, а Естонија и Словачка со 32 отсто. Најмал скок е забележан во Франција (8%), во Холандија и Луксембург (10%).

Македонија има најскап леб в регионот. Лани ова време се продавал за 25 денари, сега чини над 50 денари. Според податоците за јули, во Македонија лебот чинел 0.81 евро, што е речи си двојно повеќе од Србија каде се продавал за 0,42 евра по векна.

Loading...

Сето ова е најмногу поради отежнатиот извоз на жито од Украина.

Loading...
Next Post

ТАЈНА која стоматолозите вешто ја КРИЈАТ: Лек кој ја отстранува забоболката за само 30 секунди

Во случај да не можете да стигнете до стоматолог, ви носиме рецепт за домашен лек кој сигурно ќе ви помогне. Забоболката често предизвикува големи проблеми, а во случај на силна болка се препорачува да се оди на стоматолог. Меѓутоа, во случај да не можете да стигнете до стоматолог, ви носиме […]