Само Исус може да ја исполни празнината во нашите срца

admin22
loading...

Да се ​​запознаеш со Бог е единственото нешто што може да го угаси копнежот на твојата душа. Исус Христос рече: „Јас сум леб на животот. Оној што ќе дојде кај мене нема да биде гладен; оној што верува во мене, никогаш нема да биде жеден “.

Сè додека не го познаваме Бога, ќе живееме гладни и жедни. Ние се обидуваме да ја изгаснеме нашата глад и жед со „пиење“ и „јадење“ разни работи, но без успех.

Corrie Ten Boom дури и во нацистичкиот затворски камп знаела дека Бог е сосем доволен за неа: „Основата на нашата среќа е да знаеме дека сме скриени во Христа со Бога.

Можеме да веруваме во Божјата љeубов – во нашиот спасител, кој е посилен од најтемниот мрак “.

Кога го игнорираме Бога, обично бараме исполнување во други работи, но повторно никогаш не сме задоволни.

Сè повеќе „јадеме“ и „пиеме“ со погрешно верување дека ова е решението за нашиот проблем, но никогаш не сме целосно задоволни.

Нашата најголема желба е да го познаваме Бога, да имаме врска со Бога.

Зошто?

Затоа што сме создадени на тој начин.

Loading...
Next Post

Јанчев: Мицкоски е одговорен за изборниот пораз, треба брз ремонт на партијата

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, во интервју за „Слободен печат“ ги анализирал состојбите во неговата партија ВМРО-ДПМНЕ и во државата. На прашањето дали во претседателот на партијата, Христијан Мицкоски гледа вина за изборниот резултат на ВМРО-ДПМНЕ и дали очекува тој да си замине од претседателската функција, Јанчев одговорил дека секоја […]