Скриен пасус во Библијата ја предвиде кopоната и крајот на светот: „Луѓето нема да смеат да излезат од дома, нивната душа ќе згасне“

admin22
loading...

Теоретичарите и некои кои обожаваат да ги читаат или прераскажуваат овие приказни, недосмислено тврдат дека се мисли на оваа година.

Многу пророштва оваа година се лансираа паралелно со глобално новонастаната ситуација.

Најголемиот настан на планетата после ВСВ никој не го остави рамнодушен и луѓето упорно бараат начини психофизички да се дистанцираат, па и да се извлечат од сето ова.

На твитер и Фејсбук се појавија тврдења дека во одредени делови на Библијата се наоѓаат и пасуси кои најавуваат успон на антихрист и конечна победа на Богот на земјата, со испраќање на месија секако.

Постојат и неколку пасуси кои малку кој ги забележал, а кој можеби и укажуваат на она што токму сега се случува и што ќе се случи. Исус објавил:

“Ќе слушнете во јни и гласови за во јни. Гледајте да не се уплашите: бидејќи сето тоа треба да биде, но тогаш се уште не е крај. Бидејќи ќе стане народ на народ и царство на царство: и ќе има глад и помор, и земјата ќе се тресе по светот. А тоа е почетокот на стра дањето” (Матеј 24,6-8).

Неколку пасуси подоцна, вели дека големо царство ќе стане против антихристот додека луѓето во страв “ќе седат во куќите”, што многумина го тумачт како оваа година каpантин и изолација.

Во еден пасус се вели дека “поле два века кр во проливање” значи Прва и Втора СВ, додека на луѓето “душите ќе им се згаснат без пролиена кр в” всушност денес, по болниците од коpона виpусот.

После тоа, наводно би требало да се случи крајот на светот, а потоа и второто доаѓање на месијата на земјата, после што човештвото ќе се опорави и ќе влезе во ново нормално време.

Loading...
Next Post

(ВИДЕО) ДРАМА ВО АВТОБУС НА ЈСП: Физички нaпaднaти гpaѓани „Ќe ти ја иceчaм глaвaтa, ќе тe фpлaм во киceлинa“:

Вистинска дpaма пред новогодишните празници се случувала во еден од автобусите на ЈСП откако жена во години замолила двајца патниците да ја стави мacката преку уста соогласно мерките кои ги донесе владата и градските власти за возење во јавен превоз. На ова следува нaлyдничава реакцијата на патникот кој се зaкaнува […]