СРЦЕ ДА ТИ ПУКНЕ: Од пошта ме повикаа да земам пари – Мислев дека е грешка, но тогаш го добив и ова писмо

admin22
loading...

Пред некој ден ме повикаа од пошта затоа што некој ми испратил пари.

Помислив дека тоа е грешка, бидејќи не знам кој би ми испратил пари, затоа што немам некој таков, а и тешка сум мизерија, па искрено мислев дека некој ме навртува.

Кога отидов ми велат имате писмо и 3.000 долари, и сè уште не ми се веруваше.

Loading...

Зедов писмото да го читам, кога другар ми од основно кој живее во Америка, кој тогаш беше мизерија исто како што сум јас сега.

Секогаш му давав колку што можев, со него ги делев сендвичите, пиевме сокови од истото шише, ми беше како брат.

Пред десет години замина за Америка, како што се вели на “печалба за корка сува леб“, и се чини дека успеал.

На крајот од писмото пишува:

не можам да поверувам дека по толку години се сетил на мене и запамтил што добро сум му направил.

Се чини дека дури и во ова тешко, лошо време, вреди да се биде човек. Кој би рекол …

Loading...
Next Post

ИСПОВЕД НА МЛАДАТА ЕЛЕНА: Десет години сум во „Харем“

Елена пред десет години се омажи за маж од Египет и оттогаш живее во харем. Некогаш сонуваше да стане астронаут, актерка, произвадувач на парфеми и да живее во топла земја покрај море, но суднината одлучи од сите соништа да ѝ се оствари само последниот. Детството не го памети како среќно […]